Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g strutsefilet 1 løk 1 gulrot 4 dl fyldig og fruktig rødvin salt pepper sjampinjonger soltørkede tomater
Skjær kjøttet i fire porsjonsbiter. Mariner det i vin med løk, gulrot, salt og pepper i 3-4 timer. Legg kjøttet i en ildfast form sammen med litt av marinaden. Stek det i ovnen ved 180 C i 30-45 minutter, til kjøttet er lyst rosa, som roastbiff. Bruk steketermometer. Kjøttet må ikke bli for gjennomstekt, da blir det tørt. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i stykker. Mens kjøttet steker, kokes resten av marinaden inn med løk og gulrot. Når mengden er redusert til ca halvparten, og gulroten er mør, jevnes sausen med litt maisennamel. Server med kokte poteter, gulrøtter og purre eller vårløk, eventuelt også lettsaltede sjampinjonger og soltørkede tomater.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat