Flere resulteter finnes under oppskriften
2 orrfugler med innmat
salt
pepper
smør til bruning
1 1/2 dl rødvin
Fyll:
150 g medisterdeig
2 eggeplommer
1/2 finhakket løk
finhakket fugleinnmat
3 einebær
finhakket kjøtt fra fuglelårene
en kvast finhakket frisk rosmarin
1 ts salt
nykvernet pepper
Saus:
1/2 liter sterkt innkokt kraft
sjy fra stekingen
1 dl portvin
2 dl kremfløte
150 g snøfriskosr (kremost av geitemelk)
1 ss solbærgelé
Start med å flå fuglene. Brekk fra hverandre bryst og lår. Skjær ut brystfiletene fra ryggsiden med en tynn, skarp kniv. Kunststykket ligger i å skjære forsiktig over brystbeinet, slik at brystfiletene henger sammen.
Lag fyllet: Finhakk løk og fugleinnmat. Pass på å trekke ut den seige lærhuden på innsiden av kråsen.
Stek innmat og løk i en panne. Dette avkjøles mens du finhakker kjøttet fra lårene. Vær forsiktig så du ikke får med senene fra leggbeinet på fuglene.
Knus einebærene og bland alle ingrediensene sammen til en farse. Fordel farsen over begge sidene av det utbeinede brystet. Brett sammen og bind det hele opp med en bomullshyssing til en liten steik. Brun steika pent i smør. Krydre med salt og pepper.
Etterstek i ovnen ved svak varme ca 30 minutter på 150 C. Du kan gjerne bruke steketermometer. Dette skal vise 75 C i kjernen.
Når fuglesteika er ferdig, koker du ut panna med litt rødvin og holder kjøttet varmt mens du lager sausen:
Bland kraften, stekesjyen og portvinen. Kok inn til du får en sterk smak. Tilsett kremfløte og rør inn osten. Smak til med solbærgelé, salt og hvit pepper hvis det trengs.
Anrett fuglen i pene skiver. Server med grønnsakene du liker, eller prøv med smørdampede voksbønner og forsiktig kokt broccoli. Stekte epleskiver med en teskje solbærgelé er både pent og godt følge. Gode poteter og godt drikke er en selvfølge.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat