Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg flådde lår fra orrfugl
200 g lettsaltet flesk
smør til bruning
1 løk
1 tomatpuré
1 ss honning
2 ss balsamico
1 liten purre
2 gulrøtter
1/2 sellerirot
5 knuste einebær
1 ts knust svart pepper
1/4 ts nellik
1 laurbærblad
7 dl kraft
3 dl seterrømme
2 ss hvetemel utrørt i litt fløte
100 g skogsopp
persille
Start med å dele lårene i stykker. Kutt flesk i små terninger, vask og rens grønnsakene for så å kutte også dem i terninger. Løken renses og kuttes i båter.
Brun lårstykkene sammen med flesket i en gryte. Tilsett løk, og surr sammen i ett minutt.
Ha i tomatpuré, eddik og honning. Tilsett grønnsakene og slå over kraft til alt sammen er så vidt dekket. Tilsett krydderet. Pepperen bør være grovknust i en morter eller liknende. Kok forsiktig under lokk til kjøttet er mørt, 45-60 minutter.
Tilsett det utrørte hvetemelet og kok ca 5 minutter til for å få vekk den litt tunge melsmaken. Strø over stekt sopp og persille før servering.
Server en luftig og god potetpuré til, som absorberer den gode sausen.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat