Flere resulteter finnes under oppskriften
2 perlehøns, ca 1 kg
1 ts salt
1 krm pepper
50 g margarin eller smør
300 g rosenkål
2 ss margarin eller smør
3 dl hønsebuljong
250 g blå druer
salt
pepper
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Salt og pepre inn- og utvendig.
Smelt matfettet i en ildfast form eller liten langpanne. Legg i fuglene med brystet opp. Pensle med matfettet. Stekes på rist nederst i ovnen ved 175 C i ca 1 time. Øs fuglene av og til.
Rens og skyll kålen. Fres den i matfett uten at den tar farge. Tilsett buljongen og la den småkoke i ca 10 minutter. Skyll druene og del dem i to. Ha dem i gryten og varm dem opp 1-2 minutter.
Skjær opp fuglene og server dem med kål-druesausen og kokt ris.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat