Flere resulteter finnes under oppskriften
4 vaktler
3 ss smør til bruning
2,5 dl vann
2,5 dl melk
4 enerbær
1 ts salt
3 dl cremé fraîche
Saus:
2 ss hvetemel utrørt i 1 dl kald melk
geitost
solbærsirup
sukkerkolør
Vaktel, som er en liten fugl i fasanfamilien, legges til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun dem over svak varme med litt smør, gjerne i jerngryte. Når fuglene er pent brune over det hele har man i kokende vann og melk med støtte enerbær og créme fraîche. La det småkoke til vaktlene er møre og kjøttet begynner å løsne fra bena ,ca 30 minutter.
Ta vaktlene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du lager sausen. Hell sjyen gjennom sil tilbake i gryten. Gni alt gjennom silen. Her er det mye fin smak. La sjyen koke opp og rør inn jevningen. Mens sausen koker noen minutter, setter du farge med litt sukkerkolør, og smak med noen skiver geitost eller en skvett solbærsirup. Server på fat med skogsopp eller champignon. Godt tilbehør er smørdampede grønne aspargesbønner, poteter og rognebærgelé.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat