Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g rent sjøfuglkjøtt
1 ss finhakket fersk salvie eller 1 ts tørket
1/3 ts støtt karve
1 knust hvitløkfedd
3 dl yoghurt
3 ss hvetemel
2 ss margarin
1 løk i båter
1/2 ts knust
nellik
salt
nykvernet pepper
Bland 2 dl yoghurt med salvie, karve og hvitløk.
Skjær fuglekjøttet i biter på ca 50 g og legg dem i yoghurtblandingen. La kjøttet trekke i marinaden i ca 2 timer.
Smelt margarin i en gryte og stek løken blank sammen med nellik. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det godt. Vend kjøttet i hvetemel før du har det i gryta sammen med løk og nellik. La alt surre i 2-3 minutter. Tilsett marinaden og la alt stå og småkoke under lokk 30-40 minutter.
Tilsett resten av yoghurten rett før servering. Krydre med salt og pepper. Server gjerne med ris og en god salat.
Merk at sausen kan "sprekke" på grunn av syren i yoghurten. Det gjør ingenting. kamufler gjerne dette med rikelig av friske urter samt gressløk eller persille.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat