Flere resulteter finnes under oppskriften
2 rapphøns
1 ts salt
1 krm pepper
1 pk bacon, ca 140 g
2 løk
1/2 ts timian
1/2 ts rosmarin
3 dl rødvin
1-2 dl crème fraiche
4 skiver formloff
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll, tørk og del dem i to. Ha på salt og pepper.
Strimle bacon rett i en gryte. Skrell og hakk løken. Begynn med å frese bacon og tilsett løken. La den frese me i baconfettet. Legg i fugledelene og brun dem på begge sider. La dem ligge med den runde siden opp. Krydre med timian og rosmarin.
Hell på ca 1 dl vin. Legg på lokk og la fuglene steke 20-25 minutter. Ta fuglene opp og hold dem varme under aluminiumsfolie.
Hell på resten av vinen i gryten. La det koke litt inn. Tilsett crème fraiche. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Rist brødet og legg skivene på et varmt fat. Legg en halv rapphøne på hver skive og hell sausen over.
Server med en salat av bladsalat, ruccolasalat, kiwi og sitronskiver samt pasta.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat