Flere resulteter finnes under oppskriften
8 brystfileter
Marinade:
1/2 liter vann
2 ss salt
1/2 ss sukker
5 pepperkorn
5 einebær
1 laurbærblad
2 nellikspiker
Pestosaus:
blader fra en potte frisk basilikum
1 liten bunt persille
1 ss pinjekjerner
2 hvitløkfedder
1/2 ss parmesanost
1/2 ts salt
1 dl olivenolje
Salat:
røde og grønne salattyper
2 tomater i skiver
1 moden avokado
1/2 finhakket rød løk
gressløk og frisk basilikum til pynt
2 ss rødvinseddik
2 ss olivenolje
Kok opp laken og avkjøl. Mariner filetene natten over. Røk brystfiletene i røkeovnen (ABU) i 5 minutter. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og hold dem lune mens du lager pestosaus og salat.
Kjør alle ingrediensene til Pestosausen uten oljen i en matprosessor. Oljen spes inn til slutt.
Fordel salaten på tallernene og drypp over med olje og eddik.
Skjær brystfiletene i to mens de ennå er litt varme. Legg disse pent på salaten.
Fordel pestosausen rundt salaten og drypp litt over kjøttet. Pynt med frisk basilikum, tomat og gressløk.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat