Flere resulteter finnes under oppskriften
8 brystfileter fra trost
Marinade:
1 dl presset appelsin
1/2 dl vineddik
1/2 dl ripssaft
2 laurbærblad
1 ts knust pepper
Salat:
1/4 finstrimlet issalat
1 eple i terninger
1/4 bunt stilkselleri
1 dl fløte
1/2 ts revet pepperrot
1 ss presset sitron
1 ts sukker
Saus:
1 dl rødvin
1/2 dl ripssaft
1/2 dl vann
1 finhakket sjalottløk
1/3 ts malt ingefær
salt
nykvernet pepper
2 ts maisenna utrørt i kaldt vann
Legg brystfiletene i marinade natten over.
Kok dem forsiktig i 1/2 liter vann tilsatt 1 ss salt, litt hel pepper og 1 laurbærblad.
La brystfiletene trekke i 30 minutter for deretter å avkjøles i kokekraften.
Lag gelé av vanlig buljongaspikpulver. Erstatt litt av vannet i oppskriften med presset appelsin og madeira eller portvin.
La geleen bli nesten kald mens du forbereder trostebrystene. Ta dem opp av kokekraften, la dem tørke godt og pynt dem med appelsinfileter og grønt.
Når geleen er nesten stiv, helles den forsiktig over de pyntede brystfiletene.
Gjenta operasjonen til du har et godt lag med gelé over hvert bryst.
Når dette er gjort, kan du sette dem på et kjølig sted til du skal bruke dem.
Ta for deg salaten. Bland epler, snittet stilkselleri og isbergsalat.
Lettpisk fløten og bland inn pepperrot, sitron og sukker. Smak deg gjerne fram til den balansen du liker. Bland dressingen med salat og la det trekke mens du lager en saus:
Bland vann, rødvin, saft, sjalottløk og krydder. Kok inn til det halve. Jevn sausen med litt maisenna. Den skal fortsatt være ganske tynn. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Anrett de glaserte brystfiletene med salat og fordel den blanke, røde sausen rundt på tallerknene.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat