Flere resulteter finnes under oppskriften
2 rapphøns
2 skiver myk forloff
50 g sjampinjonger
2 sjalottløk
1/2 dl persille
1/2 dl kjørvel
1 ss oppvispet egg
100 g kyllinglever
1/2 ts salt
1 krm pepper
Steking:
2 gulrøtter
1 liten purre
1 stilk stangselleri
1-2 ss margarin eller smør
4 dl hønsebuljong
1 ss maisennajevning
1/2 ts knust rosépepper
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem.
Smuldre brødet til fyllet i en bolle. Miks brødet i en foodprosessor eller mikser med sopp, skrelte løk, persille, kjørvel, oppvispet egg og kyllinglever til en farse. Ha i salt og pepper. Hell farsen i en sprutepose.
Fyll fuglene med farsen. Tett åpningen med tannpirker eller sy den sammen med bomullstråd.
Skrell gulrøtter, og hakk dem, purre og selleri fint. Fres dette i litt matfett i en stekegryte. Ta det opp. Brun fuglene på middels varme i resten av matfettet. Legg dem med brystet opp og fordel det grønne rundt om. Hell på buljongen. La fuglene ettersteke under lokk i ca 20 minutter. Ta opp og del hver fugl i 2 halvdeler.
Jevn sjyen med maisennajevningen. Krydre.
Server med grønnsaksausen og kokte poteter eller pasta.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat