Flere resulteter finnes under oppskriften
4 jerper
50 g smør
4 tynne skiver spekk
salt
pepper
2 dl fløte
2 dl rømme
Ribb og vask fuglene. Bind dem opp med tynne spekkskiver over brystet og gni dem inn med salt og pepper.
Brun dem pent i smør i en gryte.
Sett gryta i stekeovnen ved 200 C. Stek dem i 12 minutter. Drypp over stekesmøret tre ganger under steketiden. Ta gryta ut og tilsett fløte og rømme. Fortsett så stekingen i 5 minutter. Ta jerpene ut. Hold dem varme mens du koker inn sausen til passe tykkelse.
Del jerpene i to og plukk ut sidebeina.
Server med rosenkål, potetpuré eller kokte poteter og epleskiver som er stekt forsiktig i smør og litt sukker. Server rykende varm.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat