Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
100 g margarin
4-5 ss kaldt vann
fyll:
1/2 kg squash
3 fedd hvitløk
vann
salt
pepper
2 ts hvetemel
1 dl rømme
1/2 dl fløte
3 egg
250 g røkt skinke
gressløk
Smuldre margarin i melet og bind med så mye vann at det blir en passe fast deig. La den gjerne hvile kjølig i ca 30 minutter.
Skrell squashen tynt, skjær den i terninger, som kokes sammen med hvitløk og 1 kopp vann.
Mos squashen, smak den til med salt og pepper. Rør i mel, rømme og fløte.
Skjær skinken i terninger, som ristes lett på tørr panne.
Kjevle deigen til en leiv så stor at den dekker sider og bunn i en paiform.
Fyll squash-puré og skinke i paiskallet og stek den i 40 minutter på 225 C.
Dryss klippet gressløk over den ferdige paien som serveres sammen med en grønn salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk