Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
200 g margarin
1/2 ts eddik
5 ss kaldt vann
fyll:
500 g stekt kjøtt av vilt, rype, fasan, årfugl eller annet
400 g medisterdeig
1 eggeplomme
2 ss konjakk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts støtt ingefær
Lag vanlig tertedeig. La den hvilke kjølig ca. 30 minutter. Kjevle den til to runde leiver, den ene så stor at den dekker bunn og sider i en sukkerbrødform, den andre stor nok til lokk.
fyll:
Skjær kjøttet i jevne strimler.
Arbeid eggeplommen inn i medisterdeigen sammen med konjakken. Smak til med krydder.
Legg kjøtt og farse lagvis i formen.
Dekk med deiglokk. Pensle kantene med vann og klem dem godt til.
Pensle overflaten med egg og lag et hull, så dampen kan slippe ut.
Stek paien på 225 C i ca 40 min. til den er gyllen, sprø og gjennomstekt.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk