Flere resulteter finnes under oppskriften
olje
1 stor hakket løk
2 fedd presset hvitløk
3 skiver hakket bacon
1,5 kg magert oksekjøtt i terninger
2 ss hvetemel
1 smuldret buljongterning
1 glass rødvin
1 ss sterk sennep
1 ss tomatpuré
1 ss urtekrydderblanding
2 ss soyasaus (kan sløyfes)
2 ss worcester-saus
200 g frisk sopp, oppdelt
12 syltede valnøtter delt i to eller sorte oliven
2 ss hakket persille
500 g butterdeig
1 sammenpisket egg
Varm litt olje i en gryte og tilsett løk, hvitløk og bacon. La det surre til løken er myk.
Brun kjøttet i olje i stekepannen. Ha det i gryten etterhvert. Dryss melet over. Rør inn buljongterningen, rødvin, sennep, tomatpuré, urter, soyasaus og worcester-saus. La det trekke under lokk ved svak varme i 2 timer til kjøttet er mørt.
Tilsett sopp, syltet valnøtt eller oliven og hakket persille. Smak til med salt og pepper. La fyllet avkjøles, helst natten over.
Forvarm ovnen til 180 C. Kjevl ut butterdeigen. Skjær ut en ekstra kant 1,5 cm bred. Bruk resten til å skjære ut dekorative blader.
Fordel fyllet i en 30 x 20 cm paiform.
Legg deigremsen på 1,5 cm rundt kanten av formen. Pensle med egg. Legg deiglokket over og pensle med egg. Skjær et kryss midt på slik at damp kan slippe ut. Pynt med deigblader som pensles med egg.
Stekes i 30-40 minutter til butterdeigen er godt hevet og gyllen.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk