Flere resulteter finnes under oppskriften
2 pk dypfryst butterdeig, 500
5 ovnsstekte paprikaer i 2,5 cm strimler
3 bokser artisjokkbunner i olje á 290 g
6 løk i skiver
500 g små purre, renset og vasket
500 g ost, grovt revet eller smuldret
1 eggeplomme, pisket
3-4 ss olivenolje
havsalt
nykvernet svart pepper
Tin butterdeigen etter anvisningen på pakningen. Legg platene slik at de overlapper hverandre litt før du kjevler dem ut. Legg de ferdige bunnene på to lett smurte plater. Prikk bunnene med en gaffel, og stek dem ved 180 C i 20 minutter.
Legg den ovnsstekte paprikaen i en bolle sammen med artisjokk, løk, purre, salt og pepper. Bland godt.
Ta bunnene ut av ovnen, og pensle dem over det hele med pisket eggeplomme. Fordel fyllet på de to bunnene, og spre det jevnt utover. Sett paiene tilbake i ovnen og stek dem videre i 30 minutter.
Serveres varme eller romtempererte, med litt ekstra god olivenolje dryppet over.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk