Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
4-6 ss vann
200 g lagret ost, jarlsberg, sveitser, cheddar
4-5 løk
1 ss margarin eller smør
½ ts salt
1 ts timian
evnt 15-20 ansjosfileter
1 dl reven ost
Smuldre smør eller margarin i melet. Ha i vannet og arbeid deigen hurtig sammen. La den stå kaldt en times tid.
Høvle osten i tynne skiver. Skrell og skjær løken i skiver. Surr den myk i fettet. Krydre med salt og timian. Avkjøl løken
Kjevl ut paideigen til en rund leiv, trykk den ut over bunn og kanter i en vid rund form. Eller kjevl paideigen til en tynn leiv, ca 30 x 35 cm, som legges over på stekebrett. Skjær eventuelt leiven i to 15 cm brede lengder.
Legg så på osten, men ikke på de ytterste 2 cm av den store leiven eller lengdene. Fordel den stekte løken, og legg evnt skinn- og benfrie ansjosfileter oppå løken. Dryss reven ost øverst.
Stekes ved 225 C midt i ovnen 20-25 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk