Flere resulteter finnes under oppskriften
FYLL:
1 kylling, ca 1,6 kg
1 stor løk, finhakket
1 stor bunt bredbladet persille, hakket
1 bunt frisk koriander, hakket
¼ ts gurkemeie
¼ ts safran, malt
2 ss vegetabilsk olje
1 ts ingefær, malt
1 ts kanel
3 ¾ dl vann
SAUS OG DEIG:
5 egg, lettpisket
2 ½ dl melis
kanel
nykvernet pepper
500 g filodeig
250 g usaltet smør, smeltet
2 ½ dl mandler, hakket
kanel
2 ½ dl melis
Forvarm ovnen til 180 C. Legg kyllingen, løk, persille, koriander, gurkemeie, safran, olje, ingefær og kanel i en ildfast form med vann. Sett fatet i ovnen i 90 minutter.
Ta kyllingen opp av formen og avkjøl. Plukk av kjøttet og kast skinn og ben.
Skum fettet av stekesjyen og hell den over i en mellomstor kjele. Kok opp og tilsett egg, sukker, kanel og pepper etter smak. Kok den inn til den jevner seg.
Forvarm ovnen til 190 C. Pensle en 20 cm stor paiform.
Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Legg en ny plate filodeig oppå og pensle også den med smør. Fortsett lagene med enda 7 plater filodeig. Pensle hver lett med smeltet smør og dryss på litt hakkede mandler, kanel og melis på den siste platen.
Ha eggeblandingen og kyllingstykkene i formen, brett deigen over fyllet og pensle med smør.
Fire filoplater skåret runde pensles med smør og legges over fyllet. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk. Pensle med smeltet smør.
Stek paien i 30-45 minutter, til den er gyllen. Dryss på resten av blandingen med mandler, kanel og melis.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk