Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
125 g smør eller margarin
2 ss vann
fyll:
250 g svisker med stener
150 g kransekake- eller marsipanmasse
2 dl créme fraîche
revet skall av 3/4 sitron
1/2 dl mandelflak
3 dl kremfløte
evnt. 2 ss konjakk
Legg sviskene i vann i 12 timer. Del dem i to og fjern stenene.
Riv marsipanmassen grovt og bland den med créme fraîche og revet sitronskall.
Hakk sammen mel og smør med kniv og tilsett vann. Arbeid deigen smidig. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin til å blande deigen med.
Kjevle ut deigen på et melet bakebord og legg den i en paiform ca 24 cm i diameter.
Fyll paiskallet med marsipanmassen og trykk sviskene ned i massen. Strø over mandelflak. Stek paien ved 225 C i ca 20 minutter.
Stivpisk fløten og smak eventuelt til med konjakk. Ha kremen i en bolle og sett den i kjøleskapet. Ta den ut rett før servering. Server paien sammen med kald krem.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk