Flere resulteter finnes under oppskriften
2 plater butterdeig
6 løk
12 asparges
2 hvitløkfedd
3 egg
1 dl fløte
150 g ridderost eller port salut
1 ts provencekrydder
salt
pepper
Skjær løken i båter og hvitløken i biter. Kutt toppene av aspargesen og legg dem til side. Kutt resten av aspargesen opp i mindre biter.
Kok løk, hvitløk og asparges i en gryte eller dyp stekepanne i litt lettsaltet vann til de er møre, ca 10 minutter.
Sil vekk vannet. Fordel butterdeigen på porsjonsstore paiformer. Hvis du bruker én paiform må du regne med at steketiden blir litt lenger.
Riv ost. Visp sammen egg, fløte og ost. Smak til med salt, peper og provencekrydder og ha røra i paiformene. Fordel grønnsakene oppi og stek ved 200 C, nest nederste rille i 20 minutter
Kok aspargestoppene i vann 3-4 minutter og legg dem oppå paien før du serverer.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk