Flere resulteter finnes under oppskriften
Paideig:
3 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 dl melk
1 dl olje
Fyll:
1/2 kg kokte pølser
1 stor løk
1 ss smør eller margarin
3-4 hardkokte egg
salt
pepper
merian
1 ss hvetemel
2 1/2 dl buljong
Til servering:
tomat
løk
slangeagurk
fransk dressing
Bland alle ingrediensene til paideigen. Arbeid den lett sammen og legg den kjølig mens fyllet tilberedes.
Fyll: Skjær løk og pølser i skiver og brun dem lett i smør.
Legg løk og pølseskiver i smurt ildfast form. Legg tykke skiver av hardkokte egg over.
Rør hvetemelet i resten av stekefettet i pannen, la det koke noen minutter. Spe med buljong eller vann. Smak til med salt, pepper og krydder.
Hell sausen over pølser og løk i fatet.
Kjevle deigen til en leiv så stor at den dekker innholdet i fatet. Skjær et kryss i midten, så dampen kan unnslippe under stekingen. Lag blad av deigrestene og dekorer overflaten. Pensle eventuelt med rester av eggehvite.
Stek paien til overflaten er gyllen og deigen gjennomstekt.
Server paien direkte fra formen med en salat av tomat, løk og agurker.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk