Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g hvetemel
100 g margarin
1/4 ts eddik
3-4 ss kaldt vann
fyll:
500 renskåret oksekjøtt
250 g svinenyre
2 løk
smør
1 ss hvetemel
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts merian
2 ss klippet persille
2 1/2 dl buljong
Lag vanlig butterdeig til pailokket. Kjevle den ut så stor at den godt dekker den formen paien skal stekes i.
Fyll: Skjær kjøttet i terninger. Rens nyrene og skjær dem i tynne skiver eller strimler.
Vend kjøtt og nyrer i mel og krydder, og brun det sammen med tynne løkringer.
Legg kjøtt, nyrer og løk i ildfast form. Hell litt buljong over. Dekk formen med pailokket.
Snitt et hull midt på lokket, så dampen kan slippe ut.
Stek paien på 175 C på nederste ribbe i 1 1/2 til 2 timer - til lokket er gyllent og kjøttet mørt.
Serveres gjerne med potetstappe og salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk