Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg fisk (torsk, kolje eller annet)
krydder
Paideig:
175 g hvetemel
125 g margarin
2-3 ss kaldt vann
Ostesaus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
salt
pepper
1 dl reven ost
Pynt:
8 hermetiske aspargestopper
2 skiver bacon
Rens fisken, skjær den i skiver. Kok den i vann som er tilsatt 1/2 dl salt pr. liter vann.
Smuldre margarin i melet, og arbeid deigen lett sammen med det kalde vannet.
Kjevle deigen ut og kle en paiform med den.
Stek paibunnen til den er gyllen.
Lag sausen på følgende måte: Smelt smør til sausen, rør i melet. Spe med kald melk.
Gi sausen et oppkok, rør kraftig. La den koke minst 5 min. Smak til med salt og pepper og reven ost.
Rør fisken i sausen og fyll den i paibunnen.
Legg aspargestopper og baconruller på toppen og stek paien ca 10 min i ovn.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk