Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
150 g smør eller margarin
4-6 ss vann
Fyll:
2 purrer
3 egg
250 g cottage cheese
½ ts salt eller urtesalt
2 dl reven ost
Smuldre smør eller margarin i melet. Ha i vannet og arbeid deigen hurtig sammen. Klapp den ut til en tykk firkant, pakk den i folie og la den hvile i kjøleskapet ca 30 minutter. Da blir den lettere å kjevle.
Snitt, skyll og skjær purren i skiver. Kok den så vidt myk i lettsaltet vann. La den renne godt av. Visp sammen eggene med gaffel. Bland dem med cottage cheese, salt, den revne osten og purren. Fordel fyllet i en vid ildfast form.
Kjevle ut paideigen ganske tynt til en firkant. Skjær eller spor den ut i remser. Legg dem som gitter over fyllet og rundt kantene av formen.
Stek paien midt i ovnen ved 200-225 C i ca 20 minutter
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk