Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
200 g margarin
1/2 ts eddik
5 ss kaldt vann
fyll:
6 store poteter
6 store løk
200 g reven ost
salt
pepper
2 ts basilikum eller oregano
Lag tertedeig på vanlig måte. La den hvile kjølig minst 30 minutter. Kjevle deigen til to runde leiver. Den ene så stor at den dekker bunn og kanter i en sukkerbrødform, den andre stor nok til å danne lokk.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver.
Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Legg poteter, løk og ost lagvis i formen. Dryss krydder mellom lagene.
Legg deiglokk over formen. Pensle kantene med vann og klem dem godt til.
Snitt et kryss i toppen av lokket, slik at dampen kan unslippe. Pensle deigen med egg.
Stek paien på nederste ribbe på 225 C til den er gyllen, sprø og gjennomstekt, ca 1 time. Demp varmen mot slutten hvis paien ser ut til å bli brun.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk