Flere resulteter finnes under oppskriften
6-7 hg moreller eller kirsebær
3 dl melk
3 ss sukker
3 egg
75 g hvetemel
2 ts vaniljepulver
en knivsodd salt
Fjern stenene fra morellene eller kirsebærene. Bland alle ingrediensene unntatt bærene i en mikser. Kjør det hele i ca. 1 minutt.
Smør en ildfast form som kan ta litt over 2 liter stekemasse, og hell en fjerdedel av røren utover bunnen av formen. Stek den stiv 2-3 minutter på 180 C, og ta den ut igjen.
Strø sukker over overflaten, og fordel bærene utover, og hell så resten av røren utover bærene. Sett inn i middels varm ovn igjen, og bak i ca 1 time.
Strø melis over den ferdige paien, og server den mens den ennå er litt varm
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk