Flere resulteter finnes under oppskriften
120 g hvetemel (2 dl)
100 g smør eller margarin
1/2 dl vann
Fyll:
1 boks krabbe, 200 g
2 egg
2 dl fløte
salt
pepper
2 ss hakket dill
Hakk smør og mel til paideigen, eller smuldre smør og mel, tilsett vann, og arbeid deigen raskt sammen. Legg den til avkjøling ca 1 time.
Kjevle ut deigen og kle bunn og sider i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel, sett formen i ovnen ved 225 C i ca 15 minutter.
Sil krabben og rens krabbekjøtt. Pisk egg og fløte sammen med krydderet, tilsett krabbe og dill. Fyll paiskallet med blandingen.
Sett paien i ovnen ved 200 C i 25 minutter til fyllet er stivnet.
Server lunken pariserloff og smør til. Grønnsalat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk