Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
125 g smør eller margarin
3 ss vann
1/2 liter multer
1 dl sukker
Ha melet i en bolle. Skjær smøret i små biter og legg disse i melet. Smuldre smøret i melet til du får en grynet masse.
Tilsett vannet og arbeid alt sammen til en deig, men kna så lite som mulig. La deigen hvile minst 1 time.
Sett ovnen på 200 C, og finn frem en ildfast form eller metallform med løs bunn.
Kjevl ut deigen og kle formen med den. Trykk den godt fast og klem en deigremse rundt kantene. Pass på at overgangen mellom kanten og bunnen er godt dekket. Legg til side en bit av deigen som du kjevler ut og skjærer i ca 1 cm brede remser.
Stikk noen ganger i deigen med en gaffel. La en ferske deigformen stå i minst 20 minutter før du steker den, slik at du unngår at kanten glir ned.
Forstek paien i ca 15 minutter ved 225 C. Sett formen midt i ovnen.
Ta formen ut og legg på multene som du blandet med sukkeret mens du forstekte paien.
Legg deigremsene i et gittermønster over multene. Fest endene til paiens kanter.
Sett paien i ovnen og la den steke ytterligere i ca 20 minutter.
Server den gjerne lunken med halvsmeltet vaniljeis eller iskald vispet krem til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk