Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
reven muskatnøtt
1 ss smør eller margarin
25 g gjær
1 1/2 dl lunken melk
1 egg
Fyll:
3 egg
1 1/4 dl rømme
salt
pepper
reven muskatnøtt
150 g sjampinjong
4 store, tykke skiver ost
Bland hvetemel, salt, muskat og smør. Løs gjæren opp i lunken melk, tilsett egg. Rør væsken i det tørre. Elt deigen lett, sett den til heving.
Elt deigen lett igjen, kjevle den ut til en leiv som dekker bunn og litt oppover sidene av en rund form med ca 30 cm diameter.
Pisk sammen egg og rømme, smak til med salt, pepper og muskat. hell massen i formen.
Rens og vask frisk sopp, la hermetsike renne av. Del dem i to og legg dem i formen. Dekk med ost skåret i strimler.
Stek paien på nederste ribbe ved 225 C i ca 30 minutter, til den er gyllen og stivnet.
Server ostepaien varm eller lunken.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk