Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
1 dl fin, sammalt hvete
1/2 ts salt
3 ss sukker
125 g smør
fyll:
1 boks hermetiske ferskner, 825 g.
2 ss sukker
2 ts kanel
4 dl kremfløte
4 eggeplommer
1/2 dl skåldete mandler
Bland mel, salt, sukker og smør til en kornet deig med en gaffel eller en hurtigmikser.
Legg deigen i en paiform med høy kant, ca 25 cm i diamater. Trykk deigen ned og godt oppover kantene.
Stek paien ved 225 C i 8 minutter.
La ferskenhalvdelene renne av seg på litt papir. Legg dem med den runde siden opp på paien. Strø på sukker og kanel.
Visp fløten til krem, tilsett eggeplommene og hell røren over fersknene. Strø mandler på toppen.
Stek paien ved 225 C i 25-30 minutter.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk