Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g hvetemel
75 g smør
litt salt
vann til passe deig
50 g sjampinjong
2 ss smør
3 egg
salt
pepper
1 dl tynn fløte
1 1/2 dl melk
2 tomater
2 ts hakket dill og persille
1 liten boks blåskjell
100 g rensede reker
Bland hvetemel og salt. Smuldre i smør og tilsett vann til passe deig.
Kjevle deigen ut og fôr en rund form med den. Sett formen i ovnen ca 15 minutter til deigen er fast, men ikke brun.
Hakk sjampinjongene og stek dem møre i smør. Visp eggene med salt, pepper, fløte og melk. Flå tomatene og hakk dem før de has i eggemassen.
Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og ha det hele forsiktig i formen.
Senk temperaturen i ovnen og stek til fyllet er tivnet og deigen er blitt litt brun i kanten.
Serveres kald eller varm med hakket persille over.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk