Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g hvetemel
150 g smør eller margarin
4 ss vann
Fyll:
5-6 store løk
2 ss smør eller margarin
3 egg
1 ss hvetemel
3 dl melk
salt
hvitpepper
salvie
en liten boks ansjosfileter, ca 125 g
Hakk mel og smør sammen. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La den hvile kaldt en stund.
Skjær løken i skiver og fres dem gylne i smøret. Avkjøles.
Kjevle ut deigen og kle en paiform i bunnen og langs kantene med den.
Ha i løken
Pisk sammen egg, mel, melk, salt og krydder. Helles oppå løken.
Stek paien ved 225 C i ca 40 minutter. Legg på ansjospynten tvers over paien når denne er ferdig, og sett den i ovnen igjen et minutt eller to.
Server en salatbolle eller tomatsalt til sammen med brød.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk