Flere resulteter finnes under oppskriften
3 1/2 dl hvetemel
100 g margarin
50 g reven ost
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
200 g corned beef
150 g reven ost
2 hardkokte egg
1 grønn paprika
2 tynne purrer
3 egg
2 dl melk
1 dl fløte
salt
pepper
reven muskatnøtt
Smuldre margarin i melet. Tilsett reven ost og arbeid deigen sammen med kaldt vann. La deigen hvile kjølig minst 1 time.
Kjevle deigen til en leiv så stor at den dekker bunnen og litt opp på kanten av en sukkerbrødform.
Skjær kjøttet i små terninger. I stedet for corned beef kan man bruke bayonneskinke, kokt skinke eller en rest stek.
Bland kjøtt-terninger med hakket hardkokte egg, hakket paprika, finstrimlet purre og reven ost.
Visp sammen egg, melk og fløte. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Legg kjøtt og grønnsaker i bunnen av paiskallet, hell omelettmassen over. Stek paien i nederste ribbe ved 200 C i 40 minutter.
Serveres varm eller lunken med blandet salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk