Flere resulteter finnes under oppskriften
2,5 dl hvetemel
en knivspiss salt
100 g smør eller margarin i små terninger
2 ss kaldt vann
fyll:
100-150 g lettsaltet sideflesk eller bacon i tynne strimler
litt smør eller margarin
4 sammenvispede egg
4 dl fløte
1/2 ts salt
nykvernet pepper
revet muskat
Smuldre mel og smør med fingertuppene til det er en finkornet masse. Drypp på vannet og arbeid raskt sammen en deig. Klem ut deigen i en paiform på ca 24 cm. Prikk bunnen godt med en gaffel. Sett paiformen kjølig i 30 minutter.
Forstek paibunnen på nederste rille ved 200 C i ca 10 minutter til den er lysebrun.
Stek flesk eller bacon lett i smør. Legg det i bunnen av paiskallet. Visp sammen egg, fløte og krydder og ha det i paibunnen. Stek paien videre i ca 20 minutter til fyllet har hevet seg godt og har stivnet. Server paien varm eller kald med salat ved siden av.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk