Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g mel
litt salt
50 g fett
50 g smør
vann
fyll:
600 g bacon i tykke skiver
2 ss smør
2 løk
100 g sopp
200 g grønne bønner
3 ss mel
2 1/2 dl kraft
salt
pepper
1 egg til pensling
Paideig: Sikt mel og salt. Bland fett og smør. Smuldre 1/3 i melet. Tilsett vann til passe konsistens.
Kjevle ut deigen. Smør resten av fettet på 2/3 av deigen. Brett delen uten smør inn først. Brett så den andre delen. Brett så deigen i tre på tvers.
Kjevle deigen ut og brett den i tre hver vei igjen. La den hvile på et kjølig sted.
Fyll: Skjær svoren av baconet og skjær det i strimler. Stek det ca. 5 minutter.
Ha smør i pannen og stek hakket løk og sopp mørt.
Bland bacon, løk, sopp og bønner. Legg det i en ovnsfast form.
Bland mel i fettet på pannen, spe med kraft og la det koke til det tykner. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over ingrediensene i formen.
Kjevle deigen ut og legg den som lokk på formen. Skjær ut blader av resten av deigen og legg det oppå lokket.
Pensle med egg og sett paien i ovnen på 220 C i 45 minutter. Etter 25 minutter senkes temperaturen til 190 C.
Serveres rett fra ovnen, gjerne med en grønn salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk