Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
100 g margarin
2 ss kaldt vann
Fyll:
1 liten boks maiskorn
2 egg
2 1/2 dl melk
150-175 g reven ost
persille
tomat
Smuldre margarin i hvetemelet, arbeid deigen lett sammen med vann. La den hvile kjølig minst 30 minutter.
Kjevle den ut til en leiv så stor at den dekker bunn og litt opp på sidene i en rund form. Prikk bunnen.
La maiskjernene renne av og bland dem med sammenpiskede egg, melk, ost og krydder. Hell alt i paiformen og stek den på nederste ribbe ved 225 C i ca 45 minutter til paien er gjennomstekt og delikat gyllen.
Serveres helst varm, pyntet med persille og tomat. Ostepaien er også god kald.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk