Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør eller margarin
270 g hvetemel
1 egg
3 ss farin
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 ss vann
smør eller margarin til formen
Fyll:
5 syrlige epler
85 g sukker (ca 1 dl)
1 glass aprikospuré (barnemat, 200 g)
Smuldre smør og mel, arbeid raskt inn de øvrige ingredienser. Lag en rull av deigen og avkjøl den ca 1 time i kjøleskapet.
Smør en paiform. Kjevle ut deigen til en leiv, litt større enn formen. Kle formens bunn og sider med deigen. Stikk i den med en gaffel, så ikke deigen blåser opp under stekingen. Stek ved 200 C i ca 15 minutter.
Fjern kjernehuset i eplene og skrell dem, skjær eplene i fine båter. Legg dem jevnt, halvt på hverandre i den stekte paibunnen, dryss sukker over. Stek ved 225 C i ca 25 minutter, eller til den blir lys gyllen.
Smør aprikospuréen over den varme paien etter at denne er ferdig stekt. Server eplepaien lunken.
Server kald stivpisket krem til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk