Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel ½ ts salt 175 g smør eller margarin 1 dl vann egg til pensling FYLL: 2 squash 2-3 løk 250 g hakket oksekjøtt 2 ts karri 2 knivsodder spisskummen salt 2 ss revet parmesanost evt olivenolje
Bland salt og hvetemel, og smuldre smøret i. Arbeid deigen sammen med så mye vann at den blir fast og smidig. Del deigen i 10 like deler og kjevle dem ut i 3 millimeter tykkelse. Skjær deigstykkene ut rundt en liten asjett. Sett ovnen på 250 C. Rens og hakk løken. Skyll og finhakk squashen. Surr kjøtt, løk og squash i stekepannen. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje. Tilsett salt og krydder. Fordel squash- og kjøttfyllet på de 10 deigskivene. Dryss parmesanost over, og brett dem sammen til halvmåner. Trykk kantene sammen, de kan fuktes med litt vann for å feste bedre. Pensle med sammenpisket egg. Deig som blir til overs kan brukes til pynt. Stek paiene i ovnen til de er lysebrune.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk