Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
3/4 dl sukker
3 dl hvetemel
1 eggeplomme
kaldt vann
Fyll:
50 g smør eller margarin
revet skall og saft av 1 sitron
8 ss kondensert melk
2 ss fløte
175 g kokosmasse
1/2 ts allehånde
1 eggeplomme
2 eggehviter
Pynt:
50-60 g kokosmasse
cocktailbær
Rør smør og sukker hvitt. Sikt på melet, rør i eggeplommen og tilsett så mye vann at det blir en fast deig. Kjevle deigen til en leiv, som legges i en rund form, ca 20 cm i diameter. Prikk bunnen og fyll et lag tørre erter i. Stek bunnen midt i ovnen ved 200 C til den er gyllen og sprø. Fjern ertene.
Lag fyllet: Rør sammen smør, sitronskall og sitronsaft, kondensert melk, fløte, kokosmasse, krydder og eggeplomme. Vend så inn stivpisket eggehvite.
Hell fyllet i den stekte paibunnen og sett kaken inn i ovnen igjen, denne gang ved 160 C. Stek kaken ca 20 minutter. Pynt med kokosmasse og cocktailbær.
Server paien varm med iskrem. Kaken kan også spises kald.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk