Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
100 g margarin
2-4 ss kaldt vann
Fyll:
400 g små løk
400 g sjampinjonger
4 egg
3 ss fløte
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
reven muskatnøtt
Smuldre margarin i melet. Arbeid deigen sammen med kaldt vann. La den hvile ca 30 minutter.
Kjevle deigen til en rund leiv som dekker bunn og sider i en paiform.
Rens løken, rens og vask sjampinjongene. Hakk halvparten av løk og sopp, behold resten hele. Hell blandingen av hakkede løk og sopp i bunnen av paien.
Knekk eggene forsiktig og legg eggeplommene i hver sinn kopp.
Visp eggehvitene stive. Bland dem med fløte og krydder. Hell massen i formen.
Legg hele sopp og hele løk i formen. Trykk dem litt ned i eggehviten.
Stek paien i nederste ribbe ved 225 C i ca 20 minutter til den er gyllen og deigen gjennomstekt.
Legg eggeplommene forsiktig på toppen av paien, som stekes videre 2-3 minutter til eggene er varme, men ikke tørre.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk