Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør 4 dl hvetemel 3 ss kaldt vann FYLL: 3 avokado 150 g røkt skinke 4 egg 2 dl melk 2 dl matfløte 3 ss revet sveitserost ½ ts salt 1 krm hvit pepper
Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle sammen med melet. Bland og smuldre det med hendene til du får en helt jevn masse. Tilsett vannet og klem den sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskapet en times tid. Sett stekeovnen på 200 C. Smør en paiform. Strø mel på bakebordet. Kjevle ut deigen til en rund leiv med ½ cm tykkelse og kle formen med den. Brett den litt utover kanten slik at den ikke siger ned under forstekingen. Lag et lite hull i midten av paibunnen. Dekk bunnen med aluminiumsfolie og legg på noe som tyngde, for eksempel et par rustfrie kniver. Forstek paibunnen i 10 minutter. Del avokadoene og fjern stenene. Løft avokadokjøttet ut av skallene med en skje og skjær det i ½ cm tykke halvmåner. Skjær skinken i grove strimler. Fjern folien fra paibunnene. Dekk bunnen med avokado og strø skinken oppå. Visp sammen eggene og bland dem med melk og fløte, ost, salt og pepper. Hell eggeblandingen i formen. Stek paien i 35 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk