Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
3-4 ss sukker
75 g smør eller margarin
vann
Fyll:
250 g stenfrie svisker
150 g tørkede aprikoser
Legg aprikoser og svisker i vann noen timer.
Smuldre smøret i melet, tilsett sukker og så mye vann at det blir en fast deig.
Legg svisker og aprikoser, ca 2 dl av bløtevannet og sukker etter smak i ildfast fat.
Kjevle deigen tynt ut. Skjær av en strimmel, som legges langs kanten av formen. Kanten pensles først med vann.
Legg på et lokk av deig. Press kanten godt til og lag "bølger" med fingrene.
Stek paien på nederste ribbe ved 180 C i ca 50 minutter til den er gyllen og sprø. Dekk den eventuelt med papir hvis den ser ut til å bli brun.
Server paien drysset med melis og med krem til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk