Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g Digestive-kjeks
1 ts kanel
100 g smør eller margarin
Fyll:
1/4 l yoghurt naturell eller vaniljekrem
1 beger kremfløte
revet skall av 1/2 sitron
1 dl melis
1 ss vaniljesukker
2 ss ripsgelé
2 ss bringebærsyltetøy
Knus kjeksen i en food processor og kjør til en deig med mykt smør og kanel. Trykk deigen ut i en springform 24 cm i diameter og stek bunnen ved 175 C i 10-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl bunnen før den fylles.
La yoghurten renne gjennom et kaffefilter. Gjør det o god tid for det tar litt tid. Pisk kremen stiv og tilsett siktet melis, vaniljesukker og sitronskall. Bland yoghurten i kremen og fyll det hele i paiskallet like før servering.
Rør litt gelé ut med syltetøy og fordel over fyllet. Pynt med friske bær.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk