Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 dl sukker
1 kryddermål salt
100 g smør eller margarin
8 små epler
Fyll:
1/2 bringebær eller jordbær
1/2 dl sukker
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
Marengs:
3 eggehviter
1 dl sukker
Kjør ingrediensene til paideigen i en hurtigmikser eller hakk dem sammen for hånd. Fordeles i en paiform og trykkes lett til. Skrell eplene og del dem i to. Fjern kjernhus. Kok eplene halvmyke i vann med litt sukker. Ta dem opp stenk på litt sitronsaft. Fordel eplene på paideigen. Dryss på sukker og stek ca. 15 minutter ved 225 C. Ta ut og fordel halvtinte bær rundt eplene. Pisk fløten til krem med eggeplommene og hell det over. Stek 15 minutter til. Senk ovnsvarmen. Pisk hvitene til stivt skum. Vend inn sukkeret. Has i en sprøytepose og sprøytes rundt kanten av paien. Stekes nå ved 175 C i 5-8 minutter til marengsen har tatt farge. Får stå en stund før paien serveres lun.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk