Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
1/2 dl revet sveitserost
1 kryddermål salt
125 g smør eller margarin
2 ss kaldt vann
Fyll:
2 dl cremé fraîche (evnt.seterrømme)
1/2 dl strimlet purre
2 ss hakket dill
2-3 ss god rogn
500 g reker m/skall
1 boks/glass blåskjell
1 boks krabbe
250 g asparges (evnt. boks)
100 g sukkererter (evnt.grønne bønner)
100 g minimais (evnt. 2-3 hardkokte egg)
dill til pynt
Elt deigen raskt sammen og la den hvile i kjøleskap en time. Kjevle ut og kle en springform med deigen. Den skal gå godt opp på kantene. Stek paiskallet ca 20 minutter i 200 C varm ovn. La det avkjøle.
Rør sammen cremé fraîche, hakket purre, dill og rogn. Fordel det i paibunnen. Gjør i stand øvrige ingedienser. Forvell de grønnsakene som trenger det. La alt renne godt av. Fordel alt pent i paiskallet. Pynt med dill og rogn til slutt.
Serveres med mer rømme og gjerne varme toast til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk