Flere resulteter finnes under oppskriften
Paideig:
180 g hvetemel (ca 3 dl)
125 g smør eller margarin
1/2 dl vann
smør eller margarin til formen
Fyll:
5 tomater
2 løk
1/2 ss olje
1 dl hakket kruspersille eller gressløk
salt
hvit pepper
1/2 ts oregano
2 egg
1 dl fløte
1 boks ansjosfileter (ca 150 g)
Hakk sammen mel og smør til paideigen, arbeid inn vannet til en glatt deig. Avkjøl.
Rens løk og skjær den i skiver, fres den i litt av oljen til den blir klar og myk.
Skåld og flå tomatene, hakk dem og fres dem i resten av oljen i egen panne, tilsett persille eller gressløk samt krydder. Vær forsiktig med saltet, da ansjosen er ganske salt. Kok tomatrøren ca 10 minutter.
Smør en form med løs bunn. Kjevle ut deigen mellom to matpapir til en rund leiv. Kle bunn og kant på formen med deigen. Stikk den med en gaffel og stek den ved 225 C i ca 10 minutter.
Ta formen ut og fyll løkfreset i paibunnen, dekk med tomatrøre. Hell sammenpisket fløte og egg over og legg på ansjosen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre ved 200 C i ca 20 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk