Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g mel
litt salt
150 g fett
vann
fyll:
300 g sopp
1/2 kg tomater
1/2 kg purre
salt
pepper
1 egg til pensling
persille til pynt
Sikt mel og salt, smuldre i fettet og ha i vann til deigen er passe fast.
Kjevle ut deigen i en firkant og brett den i tre begge veier. Sett den kaldt for å hvile.
Skyll soppen godt og skjær den i skiver.
Flå tomatene, skjær dem i båter og ta ut frøene.
Vask purrene og skjær det hvite i ringer. Den grønne brukes ikke her.
Legg grønnsakene lagvis i en ovnsfast form. Dryss over salt og pepper.
Kjevle ut deigen. Legg først først en strimmel deig langs kanten og dekk deretter hele formen med deig. Trykk kanten godt sammen. Form resten av deigen til blader og legg dem på.
Pensle paien med egg og sett den midt i ovnen på 230 C og stek den i 35 min. Senk temperaturen til 180 C etter 15 minutter.
Serveres gjerne til kaldt kjøtt. Pynt paien med persille.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk