Bruksanvisning
Skyll spinaten og fjern stilkene. Legg spinatbladene i kokende vann i 30 sekunder. Ta opp bladene og dypp dem i kaldt vann for å stanse kokingen. La bladene renne av.
Rens og finhakk løken. Varm olivenoljen i en gryte og surr løken til den er myk og lys brun. Tilsett spinat, egg, karri og muskat. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Sett ovnen på 200 C.
Kjevle butterdeigplatene ut til en størrelse på ca 16 x 16 cm og del dem i fire à 8 x 8 cm. Legg spinatblandingen på halvdelen av deigstykkene. Legg de andre stykkene over. Skjær eventuelt rektangler til sekskanter. Pensle kantene med vann og trykk dem sammen med en gaffel. Riss et kryss med en skarp kniv eller lignende. Bruk eventuelt deig som er til overs til pynt. Pensle med sammenvispet egg.
Legg paiene på en smurt ovnsplate eller på bakepapir. Stek paiene til de er gylne.
Server dem porsjonsanrettet med en skive røkelaks og 2 vaktelegg (koketid i kokende vann 6 minutter) og salatblader.