Flere resulteter finnes under oppskriften
Paideig:
2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
2 ss kaldt vann
egg til pensling
Fyll:
1 purre 2 ss smør eller margarin
1 boks sjampinjong (ca 180 g)
sitron
salt
pepper
estragon
1 boks blåskjell (ca 200 g)
Hakk sammen mel, smør og vann og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La deigen hvile kaldt en stund.
Skjær purren smått opp og fres den i smør sammen med soppen. Smak til med sitronsaft, salt og krydder.
Bland blåskjellene forsiktig i soppfreset.
Kjevle ut paideigen til en firkant som deles i to. Legg den ene lengden på bakeplaten som er skyllet med vann, og bre fyllen ut på den.
Skjær kraftige snitt i den andre lengden og legg den oppå. Trykk kantene godt sammen med gaffel.
Pensle med sammenpiskede egg og stek skalldyrpaien ved 200 C i ca 20 minutter, eller til den er lekkert gyllen og sprø.
Salatbolle med tomat og agurk passer godt til.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk