Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl hvetemel
125 g smør eller margarin
2 ss sukker
1 egg
Fyll:
1 pk. vaniljekrem, halvfabrikat
10-12 halve, hermetiske pærer
1 dl hakkede hasselnøtter
Smuldre smøret i melet, bland inn sukker og arbeid deigen sammen med egg. Sett den kjølig 10-15 minutter.
Kjevle deigen til en leiv så stor at den dekker bunn og sider i en paiform. Jevn kanten til og prikk bunnen.
Fyll tørre erter i bunnen og stek paien midt i ovnen ved 225 C i ca 25 minutter til paien er gyllen og sprø. Hell ertene ut så snart bunnen er stekt.
Lag vaniljekrem etter anvisningen på pakken og fyll halvparten av kremen i paibunnen. Arranger pærene på kremen. Fordel resten av kremen over pærene. Dryss med malte nøtter. Sett paien i ovnen igjen ca 10 minutter.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk