Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
1/2 dl sukker
1 egg
Fyll:
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
2 ss sukker
1 ss smør
1 egg
vaniljesukker
1 1/2 dl kremfløte
1/2 kg jordbær
Glasur:
1 1/2 dl vann
1 ts potetmel
3 ss sukker
saft av 1 sitron
4 ss ripsgelé
Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og arbeid deigen sammen med egg.
Trykk deigen ut i bunnen og litt opp langs sidene i en rund form.
Prikk bunnen godt, fyll den med tørre erter og stek den midt i ovnen ved 225 C i 20-25 min. til den er gyllen og sprø. Hell ertene ut.
Fyll: Rør melet ut i melken, tilsett sukker og smør og rør kremen over varmen til den tykner.
Tilsett sammenvispet egg og la kremen trekke uten å koke et par minutter. Smak til med vanilje. Vend inn vispet fløte når kremen er kald. Fyll kremen i paibunnen. Dekk med jordbær, som eventuelt er drysset med sukker.
Glasuren: Rør sammen vann og potetmel og rør det over varmen til det er tykt og blankt. Tilsett sukker, sitronsaft og gelé mens massen fremdeles er varm. Pensle glasuren over jordbærene når den er litt avkjølt.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk